logo

Vi är mitt uppe i renovering. Eller vänta, jag formulerar om mig: Vi har renoverat sedan 2013 då vi köpte huset! Vi började med att ta in vuxenpoäng genom att installera bergvärme det första vi gjorde.
En investering må jag säga. En investering som också drog med sig andra projekt utomhus efter det att den stora borrmaskinen kört sönder hela vår trädgård.
Jaha tänkte sambon och jag, men då kan vi ju lika väl sätta igång med att renovera utsidan.

Sagt och gjort.

Ny gräsmatta på baksidan, plattsättning av gångar och uteplats, utbyggnad av bod, takhöjning av garaget, ny garageport (phu.. det tar aldrig slut), bytt entrédörr till en pardörr, ändrat balkong, målat om huset, nytt gräs på framsidan OCH så en magiskt vacker stenmur av svart diabas. Ja vad säger man…

–”När vi ändå gör detta, så kan vi lika gärna göra detta också…”

OCH nu har denna processen påbörjats på insidan av huset, även om att vi inte är klara med utsidan ännu. Varför då kan man tycka? Gör klart en sak i taget.
Följden av att vi bytte entrédörr var att då förstördes ju den gamla hallen. Så i vinter ska vi påbörja att göra om hallen.

Men då börjar det igen. Hallen hänger ihop med allrummet och köket. Ja du fattar grejen.

Nu förstår jag vad folk menar med att
–”Man blir aldrig klar när man har hus”.

Så nu har jag börjat samla in inspiration från diverse sidor och magasin. En tanke jag har med hallen är att kakla den i smaragdgrön sten. En dov grön kulör. Gärna en vacker variant från Burlington. Eller så klär vi väggarna i koppar som med tiden får åldras och skifta färg den naturliga vägen.

Blir något av ovan en för dyr historia så får det bli tapeter i stället. Det finns en uppsjö av tapeter och många fina samlade på ett ställe kan du hitta här: lovelyhome.se

Funderar då på att välja något läckert från Cole & Son. Gillar deras kollektioner!

 Cole and Son

CHIAVI SEGRETE

CHIAVI SEGRETE

 

NUVOLETTE

NUVOLETTE

–”Hej, jag ska bo här för det har jag bestämt.”
–”Eh nej, försvinn här i från. Du är ful och äcklig! Schaaas med dig! –”Eh jo. Hallå jag bor här nu. Jag är din. Punkt jävla slut.
–”….”

Nu i efterhand så skäms jag över att jag ens kunde uttrycka mig på det där sättet. Att jag har kunnat döma någon efter en färg. Vad hände med, -alla är vi lika?
Han var ju bara en hemlös individ som åt sopor och inte kunde han hjälpa att han var röd och gammal. Inte visste han om att jag inte gillade rödingar (som dessutom bara grundade sig ett gammalt minne från förr). Inte kunde han hjälpa att han var oönskad, full med fästingar, sårig, tovigt hår och mager. Förlåt.

Så här gick det till:
1. Det är vinter och vi sitter inne i stora rummet. Christian och jag känner oss iakttagna och vi tittar ut genom fönstret. Där står en röd katt i snön och kollar på oss. Han jamar. Vill in i värmen. Lyfter tassarna för att avlasta trampdynorna från den kalla snön. –”Nej, du bor inte här. Du får inte komma in.” Detta var för två år sedan.
2. I våras. Schaaaas! En röd katt rotar i soporna. Rödingen? Det slår oss att detta är samma katt som vi sett i krokarna till och från.
3. I somras. En katt skriker från en bod. Han är inlåst. Hur länge? Ingen vet. Med hjälp av grannarna räddar vi katten och ut ur boden flyger rödingen! –”Är det er katt? Nej, grannarna skakar på huvudet. Den röda katten smyger fram från busken han tog skydd under, när han flög ut från boden. Katten tyr sig på en gång till Christian (så lite tam var han ju?) och vi bestämmer oss för att ge honom en hög med mat en bra bit från huset. Visste ju inte hur länge han varit inlåst och med tanke på skicket så behövde han näring. –”Christian, du matar honom INTE mer nu, för då lär han sig det och vi ska inte ha honom. Vi väntar ju på en kattunge från uppfödaren!”.
4. Bara ett par dagar efter att vi räddat rödingen berättade den ena grannen att han sett när en bil stannat ute vid vägen, kastat ut en liten katt och kört iväg i full fart. Grannen sa också det är inte är ovanligt att folk slänger ut sina så kallade sommarkatter här vid området Långasjön. Förklaringen blir då given till varför tanten jämte oss har ett helt gäng med halv-vilda katter. Hon har helt enkelt tagit hand om dem som folk kastat ut. Rödingen är en sommarkatt. Det är inte katterna som är äckliga, det är ni era VIDRIGA MÄNNISKOR. Hur kan man?!
5. En vecka senare kom jag på Christian. Han hade, trots mitt NEJ, matat katten sedan den där dagen. Oh vad arg jag blev. Jag ville ju inte ha en röd katt och vi väntade ju på vår kattbäbis!
6. Tiden gick. Märkte att Christian och katten uppriktig tyckte om varandra. Började fundera.
7. Funderat klart. Ringer Christian –”Grattis Christian, du har blivit med katt.” Christian blir överlycklig.
8. –”Hej veterinären, jag vill boka allt ni har, typ kastrering, id-märkning, kloklippning, öronkoll, avmaskning, fästingsanering och hälsokoll”.
–”Jaaahaa?… Då antecknar jag detta. Vad heter katten?
Shit. Jag tänker snabbt. Han heter ju inget. Jag beslutade ju precis att ta hand om honom.
–”Han heter Kisen.” Vad sa jag precis?! Kisen?!
Tyst i luren. –”Kisen?”.
–”Ja.”
9. Sedan den dagen blev han vår katt på riktigt. Kisen, en före detta hemlös katt.

Ja, han är fortfarande röd men inte gammal. Kanske 3 år. Och oj vad jag tycker om honom nu när vi lärt känna varandra, Kisen och jag.

Vi valde inte honom. Han valde oss. Välkommen hem Kisen.

 

Kisen

ATT VARA PAPPA 

Jag blev jätteglad när Caroline Lagergren, VD och grundare på Dadslife kontaktade mig för en intervju gällande min senaste produkt Maiqen.
Caroline uppmärksammade nämligen att jag hade valt en fadersfigur i filmen om Maiqen, för att natta barnet. Och just varför jag har valt det, kan du läsa om intervjun här.

Dadslife är en funktionell webbportal för pappor, optimerad för mobilen, alltid tillgänglig. Dadslife är helt enkelt ett forum för utbyte av erfarenheter, tips på verktyg i vardagen och ett bollplank i papparollen. Klockrent ! Nu är inte jag och min sambo föräldrar ännu, men hade han varit en pappa, så hade jag skapat ett konto till honom på Dadslife, på en gång.

Här är lite vad du får som medlem i Dadslife:

 • Du blir inbjuden till våra lokala pappaträffar i hela Sverige
 • Du får tillgång till mobiloptimerade funktioner som t.ex. GPS för att lokalisera andra Dadslifeare i närheten under pappaledigheten
 • Du kan ställa frågor direkt till barnläkare Dr. Bosse Ericsson
 • Du kan ställa frågor till andra pappor i forumet ”Pappor emellan”
 • Du får ett sammanfattande nyhetsbrev varje månad med de mest 5 lästa inläggen 
 • Du får pappa-inriktade produkt erbjudanden från våra samarbetspartners
 • Och…Portalen är under utveckling och vi planerar många fler aktiviter för dig 

 

Video, intervju med Odd Spångberg i TV4

Intervju med grundaren

Att vara pappa

 

EN UGGLA HAR LANDAT!
Men innan ugglan landade så blev den faktiskt till.
Hur fredsugglan blev till?

Fredsugglan

Ok, som du säkert vet vid det här laget så utvecklade jag ett helt nytt koncept i början av året. Jag skapade MAIQEN, ett mönster med funktion. Mönster uppbyggda utav massvis med QR-koder och som dessutom har ett syfte. Första produkten ut var Maiqen the fox, en räv med godnattsagor bakom varje kod.

Ända sedan jag såg Micke Gunnarsson för första gången på en föreläsning så var jag fast. Vilken energi den mannen hade. Och sättet han inspirerade sina åhörare på, ja, det var så bra så att det inte ens går att beskriva. Jag började följa Mickes blogg och upptäckte hans Fredsuppdrag. I samma veva som jag gjorde det började en tanke gro om ett samarbeta. I tanken kopplade jag ihop mitt koncept Maiqen med hans Fredsuppdrag. Tänk om vi kunde sprida Mickes uppdrag via Maiqen?

En kort tid efter mitt och Mickes möte, stötte jag ihop med Anders Abrahamsson på Svensk Talteknologi, som liksom Micke brinner för att hjälpa våra barn i skolan.
Jag och Anders  spånade på om hur vi tillsammans kunde göra något på riktigt bra för att ge barnen en chans till att utveckla empati, självkänsla och upplevelsen om att vi alla kan göra skillnad. Under mötets gång nämnde jag min tanke om Mickes Fredsuppdrag för Anders och om hur vi tre skulle kunna genomföra ett projekt tillsammans. Idéen gillades skarpt.

Vi tre fick ihop en träff där idéerna bubblade och flera utav dem kommer ni kunna ta del av längre fram. Jag, Micke och Anders bestämde oss för att skapa Fredsugglan, på uppdrag för fred och fröjd !

I samma skede blev jag kontaktad av BTH-studenten Emma Larsson som undrade om hon fick utföra sin praktik hos mig och jobba med Maiqen.
Emma visade sig ha en gedigen utbildning och kunskap inom digital kommunikation, konceptdesign, web design, illustration, marknadsstrategier med mera och jag kände att “Emma var en Emma med ett stort E”. Efter en lyckad intervju med henne sa jag, välkommen!
Jag såg till att låta Emma bli delaktig i projektet Maiqen och då också i Fredsugglan ända från start, så att hennes praktiktid skulle bli så nyttig och lärorik som möjligt. Emma fick bland annat i uppdrag att designa Fredsugglan vilket hon gjorde med bravur. Vi tillsammans. Grafiker-Emma och pet-Linda fick tillslut ihop en fantastiskt liten uggla. Vilket team !
Även om att Emma på pappret står som praktikant hos mig, så väljer jag att kalla henne för min medarbetare. Det är så det känns. Jag kan varmt rekommendera Emma för dig om du söker en driven, kreativ tjej med stort ansvarstagande.

FACEBOOK_Fredsugglan_Linda_Åkesson

Från vänster: Anders Abrahamsson på Svensk Talteknologi, Jag, Micke Gunnarsson på Barnatro. Bakom kameran, Emma Larsson.

Vem är Fredsugglan?
Fredsugglan är ett mönster uppbyggt utav 99 stycken QR-koder där det bakom varje kod döljer sig ett spännande uppdrag. Just nu hänger Fredsugglan i många av landets klassrum men postern passar lika bra där, som hemma. Produkten passar dessutom väldigt bra in i skolans läroplan, LGR11.

Fredsugglans syfte?
Fredsugglan tillsammans med barnen i vår skola, har som mål att sprida godhet och skapa mer fred på jorden. Att göra världen till en bättre plats! Detta gör vi genom att tillsammans utföra goda gärningar. Fredsugglan får dig att reflektera över din vänlighet mot dina medmänniskor och samtidigt styrka både din självkänsla och självförtroende.

Som Micke säger: Fred på jorden börjar med fred i dig och mig!

Användning?
Exempel för skolan:
–I början av veckan scannar du in en kod. Denna koden får vara ett tema för resten av veckan att utföra, reflektera över och vara en inspiration för lärare att skapa relaterande uppgifter från.
–Scanna en kod varje dag för dagens uppdrag.
–Scanna en kod där du får veckan ut på dig att utföra uppdraget. På fredagen samlas alla och berättar var och en inför klassen, vilket uppdrag man fick och hur man utförde det och vad som hände.
Självklart bestämmer du själv hur du vill använda Fredsugglan.
Släpp fram fantasin!

Exempel för hemmet:
–Samling framför Fredsugglan varje morgon! Utmana hela familjen. Vilket uppdrag ska alla utföra idag? Resultatet berättar var och en vid middagsbordet i slutet av dagen.
–På barnrummet. Roliga uppdrag att utföra tillsammans med vännerna.

Vill du läsa mer besök www.fredsugglan.se (kommer att fyllas på efter hand)
Vill du beställa , klicka här! (OBS just nu begränsad upplaga)
Följ Fredsugglan på Facebook och Instagram.

IMG_436784727

Vi visade upp ugglan lite i förväg på mässan NDL14 som hölls den 4/11. Niclas Melin aggerade projektledare under dagen.

Monter

Gå hit ! Kom hit ! Ställ dig där och SKANNA ! 😀 Tydligheten är ett faktum.

Netport_Fredsuggla_Maiqen

MAIQEN_NDL14

Trodde inte att jag någonsin skulle tänka i dessa banor. Inte ens om mitt eget hem. När man köper ett hus så ingår ofta också en trädgård och så även i vårt fall. Det här med trädgård. Trädgård  = gröna fingrar. Jag = ej gröna fingrar.

Men nu när man har hus så har synen på buskar och blom ändrats drastiskt.
Och det här med att räfsa löv till exempel, hur kul är inte det på en skala då? Skitkul ! Och jag menar det, alltså inget ironiskt.

Nu när jag börjat fundera ut hur min drömträdgård kan komma att se ut så är planerna givetvis många.
Här är min något påbörjade ”To Do list” för att uppnå drömmarnas trädgård:

 1. Ta bort det fula staketet och anlägga stenmur. PÅ GÅNG !
 2. Ta bort de fula plattorna på gången och lägga gatsten. PÅ GÅNG !
 3. Tillverka en cementbänk. Ni vet en sådan där rak tjusig sak
 4. Gräva fram ett grönsaksland. Börjat gräva. Långt kvar
 5. Ta bort en igenväxt ful ”halvfärdig” damm. Stensätta och göra plats för en liten mysig uteplats
 6. Skissa upp en planerad plantering för blomster som är fina för varje årstid

När man ska göra alla dessa omändringar så är det guld värt att kolla runt lite innan så man vet vart materialet går att få tag på. Weber Saint Gobain är ett exempel på en sida som har det mesta man kan tänka sig när det gäller renovering ute.

Sten

Till vår stenmur har vi snart hämtat ca 90 ton (!) sten från krosseriet. Vi har valt att lägga en mur utav svart diabas. Sprängsten från Sternö krosseri.

Stenmur

Rakt ska det vara. Det gäller att hitta rätt bland alla stensättare. Vi fann tillslut en som byggde murar så som vi ville ha det.

Stenmur_Svart_Diabas

Sakta men säkert. När muren är helt klar så ska jag lägga upp fler bilder.

INVIGNING! 
Gårdagens invigning av PAMAs nya studio var… AWESOME!
Underhållning, god mat och ett rörande tal. Som en invigning ska vara helt enkelt. Bra jobbat Maxe och gänget!

GRATTIS KRISTIANOPEL!

PAMAs och Maxe Axelssons nya studio har  jag varit med och tagit fram inredningskonceptet för.
Ett fantastiskt roligt projekt att ha fått vara delaktig i. Det är långt i från klart, men vad är det man säger, ”sakta men säkert”? 😉

Fortsättning följer.

Maxe_Axelsson_Kristianopel

Ett mycket rörande tal av Maxe.
TK_Musikstudio

Thomas, I SEE  YOU. 😉

Christian_VIP

Christian Malm. Min man.  Mitt allt. <3
PAMA_Kristianopel Musikstudio_Kristianopel Invigning_MAXE_Axelsson

Linda

Sprang på Stefan (Didriksons) i vimlet. Skål !

Alltså, WOW ! 
Jag har blivit nominerad till Årets unga företagare. Det var först när jag gick in på sidan som jag förstod att ”det här är stort”. Jag känner mig hedrad för att ha blivit nominerad måste jag säga.
Genom röstning och juryns urval kommer 5 st att få åka upp till Stockholm för att där sedan utse en vinnare.
Lasse Nilsson från Möbelform nominerade mig med följande motivering.

Du har blivit nominerad med följande motivering/presentation:

Linda är en fantastisk entreprenör som startar och driver nya spännande projekt från början till slut. Hon är en mycket kreativ designer som inte ryggar för problem utan alltid hittar lösningar.

Hon säger ofta. NU KÖR VI !

TACK LASSE!

Skulle bli jätte glad om du lägger en röst på mig: RÖSTA HÄR

 

 

 

Nu är tävlingen avslutad gällande att vara med och påverka Maiqens framtid och också vinna en Maiqen the fox i canvas. Det vinnande bidraget blev: ”Trumpetljud”
ELIN CAVALLIN MED BIDRAGET:
Vinnaren_Av_Maiqen
Barntavla_Canvas
Det var inte lätt att utse en vinnare denna gången med tanke på de bra förslag som kom in!
Stort tack till alla ni som skickade in era förslag:

–Lite vuxenförslag. Förslag på fredagsmys/helgmys. Mat och vinförslag, festtema, festlekar. Dukningar. Restips.

–Gärna så att man kan byta efter varje månad Prenumeration där man återvinner tavlan och byter ut innehållet .

–Bland tomtar och troll. Berättelser som har funnits i många år och fortfarande finns.

–Hade tyckt de var kul med 365 sagor en för varje dag i ett helt år sen så kunde sagorna handla lite om just vilken tid på året de är påsk, midsommar, jul mm

–Varför inte aktivitetsförslag och lekförslag. Alla har väl hört; Har inget att göra mamma/pappa

–Kom på en sak till! Psalmer! Och syftet med det är att locka fler besökare till våra kyrkor. I grund och botten för mig, bevara vår kristna plattform.

–Hästrelaterade berättelser! Det mesta som kan tilltala en tolvåring…men även en vuxen i sina bästa tävlingsår!

–Tema om mobbning , hur allvarligt de verkligen är . Hur mycket man skadar en person genom tex att mobba för kläderna .

–Specialmat för diabetiker. Det finns så mycket gott man kan göra till middag, som ger lägre blodsocker. Många kör bara det gamla racet när de lagar middag. Det finns så mycket annat.

–Skulle vara riktig kul att ha en maiqen i köket med olika spännande kak recept gömda bakom koderna!! Kakor ofta väldigt tilltalande att titta på (vi äter ju även med ögonen) så ett fint kakmotiv kanske gå att få till? Mvh Anne-mie

–Jag gillar idén med ugglan. Skulle vilja se den med mattelekar eller tankenötter till skolan! :)

–Spel, sociala berättelser (alltså där barn får stöd och hjälp att reda ut vissa jobbiga saker i livet), lära sig klockan…

 

HEJ. NU ÄR DET TÄVLING !
Nu har du chans att vinna en alldeles egen Maiqen the fox och just det här exemplaret är tryckt på canvas!
För att vara med i tävlingen behöver du enbart göra detta:

1. Gilla sidan MAIQEN på facebook: Gillar du redan sidan så är du automatiskt med i tävlingen om du uppfyller punkt 2
2. Skriv en kommentar genom att svara på detta: Om du fick välja en Maiqen, hur skulle den se ut och vad skulle den handla om? Kommentaren kan registreras antingen genom att maila linda@adniilinterior.se eller skrivas direkt i kommentarsfältet på facebooksidan MAIQEN.
Lycka till!

Alltså, vilket syfte skulle motivet ha och hur skulle den se ut?

Med din åsikt kan du vara med och påverka Maiqens framtid. 

Läs mer om sagotavlan här: MAIQEN the fox
Se filmen om Maiqen the fox här: MAIQEN

SKA VI MAIQA?
Maiqen the fox är en poster som har för avsikt att underlätta nattningen för alla barnfamiljer.
Bakom varje kod döljer sig en saga. Vilken saga tror du det blir i kväll?

IMG_3146_Full (kopia)

“Man vet ju aldrig vilken saga som ploppar upp.  Det är spännande! Och räven är söt.”
 // Hedwigh 6 år

Räv_Canvas

Tavlan som du kan vinna är tryckt på canvas.

Barntavla_Canvas

En poster med ett syfte. Ett mönster med funktion.

Maiqen_QR_Kod

Designade koder i flertal.

Tavlan trycks på canvas från CanvasofSweden.se

Heja heja!
Nu kan Karlshamnsfolket se filmen om Maiqen the fox på torget!
Dock utan ljud och det är väll lika bra det kanske. Hehe
Vill du se filmen MED ljud så kan du göra det här: Filmen om Maiqen the fox

www.maiqen.se

Vill du också synas på den stora skärmen på Flaggenhuset i Karlshamn?
Då ska du kontakta Skärmexpo så hjälper de dig.

Maiqen_Sverige

Maiqenthefox_Skärmexpo