logo

Inredning – Frisörsalong

Välkommen in till frisörerna på Etage !

”LYX ÄR VÅR LÄGSTA NIVÅ”
Så lyder Etages slogan.

Salong Etage skulle byta lokal från en väldigt liten till en med betydligt mycket mer kvadratmeter.
På den då tomma ytan var mitt uppdrag att rita upp väggar och placera ut dem på ett funktionellt sätt och enligt kundens önskemål och behov.
Här skulle det planeras in:
*Arbetsyta
*Schamponering
*Förvaring & tvätt
*Produktplacering
*Kassasystem
*Kontor
*Kök
*Wc
*Väntrum
*Lekhörna för barn

Ett stort önskemål från Etage var:  ”Vi vill ha en flexibel & funktionell lokal”

Jag jobbar mycket med funktion och rörelsemönster, där jag kollar på hur just ni arbetar och rör er i ert företag. Jag utgår därifrån och bygger upp miljö utefter det.
Ska försöka göra mig kortfattad i förklaringarna under bilderna, inte så lätt, då det är så mycket tankar och idéer bakom detta uppdrag.
Jag försöker, så häng med nu !

Spana in deras hemsida. Där kan du boka tid och kika på veckans kaka !
Salong Etage

Fotograf: Thomas Tjäder på Acromacy media

Etage-Före. En tom lokal utan rum. Försök att bilda er uppfattning om : 1. Ingång och syn in till väntplats. 2. Väggar runt pelare skapar rum i rummet. intill dem hamnar schamponering, förvaring och wc. 3. Här kommer kassan och bakom den finns kök och kontor. 4. Här kommer arbetsytan vara.

 

Jag ritade upp allt från en tom yta till en komplett frisörsalong med alla dess önskemål.

Etage - Efter. Produkter väl synligt för kunden, och kassan likaså som du ser direkt när man går upp för trappan. Snett fram skymtar du även vänthörnan. Allt placerat för att du som kund utan problem ska kunna orientera dig.

Bakom glasväggen, jämte kassan döljer sig schamponeringen. Halva väggen är insynsskyddad. Personalen har full koll på salongen från alla håll, då de ser över det tonade glaset. Du som sitter och njuter i schamponeringen blir däremot inte störd, för du syns inte från ingången. Glaset fungerar även som kommunikation där loggan är placerad. Då vet du att du hamnat rätt när du kliver upp från trappan till lokalen.

Ser du ! Här kan du sitta och njuta som kund. Bakom textilen gömmer sig kassan. Denna öppningen gör det lätt för personalen att lätt expediera om det skulle komma en kund och handla samtidigt som de står och tvättar ditt hår. De slipper gå hela rundan ut, för de genar förbi gardinen i stället.

Jag ritade upp en vägg i detta rummet, som delar av själva schamponeringen och förvaring/tvätt. Med en vägg så här så skapar du plats för extra mycket förvaring, genom att du kan använda båda sidor av väggen till detta. Väggen funkar också som avskiljare. Du som kund behöver inte se personalens förvaring. Genom förvaring/tvätten så kan personalen lätt komma in till kontoret och köket som gömmer sig här bakom. Och eftersom köket och kontoret också är kopplade till kassan, så kommer man snabbt dit var man än befinner sig, för att betjäna kunden. Personalen kan helt enkelt gå igenom alltihopa !

Placering av arbetsplaster är också genomtänkt. Luftigt mellan varje plats och genom uppbyggnaden av modulen på detta viset så får du två platser på en och samma modul. På varje moduls kortsida finns utdragbara hyllor där frisörerna kan ha allt lätt tillhands när de ska ta hand om dig, utan att behöva springa iväg för mycket och hämta saker. Och när inte verktygen används, så är de väl dolda. Ordning och reda.

Bakom den vita gardinen döljer sig väntplatsen. Gardinen skyddar också mot insyn till arbetsplatserna då det är en genomgång till en annan butik där. Textilen är inte helt tät. Detta gör att både kund och personal kan se och kommunicera utan problem. Fast ändå så känns det mer avskiljt och mysigt.

Avskiljare. På höger sida finns arbetsplatserna och på vänster sida om gardinen kan du som kund slå dig ner och fika under tiden du väntar på dig tur. Gardinens placering är så att du kan cirkulera runt den.

Salong Etage erbjuder "veckans kaka" där det varje vecka bjuds på ny sort. Och vad sägs om en kopp varm dryck och en skvallertidning till det ? Vardagslyx !

Klart att barnen ska kunna underhålla sig med något under tiden du blir omhändertagen av de duktiga frisörerna.