logo

Inreding – Café

Naturen är underbar.

Kliv in i skogen och andas. Det luktar gran.
Blunda. Hör du fågelkvittret ?

Ica Maxi i Ronneby behövde hjälp med att ändra om sin fikaplats för kunderna.
Fikakunderna på Maxi var missnöjda med caféet och dess upplägg, för det var varken mysigt eller särskilt praktiskt.
Många kände sig till exempel stressade över att scannerkunderna kom smygandes bakom dem med sina kundvagnar.
Sedan var det inte allt för lätt att komma fram till kaffemaskinen eller de andra tillbehören, för placeringen av bord och stolar som stod i vägen.
Kommentaren som uppkom ett flertal gånger innan ”granarna planterades”, var:
– ”Ska ni inte göra något åt cafét snart? Det är så tråkigt.”
Kunden har alltid rätt, och så även i detta fallet. Eller hur?

Önskemål från kunder, personal och chefen Håkan var:
*En plats att koppla av innan eller efter köprundan
*Öka mysfaktorn
*Ändra om upplägget till något mer funktionellt

 

Välkommen in i skogen ! 
Ps. Glöm inte fikakorgen.
www.ica.se/maxi/ronneby

 

 

Fotograf: Thomas Tjäder på Acromacy media

 

Problem före: * Svårt att ta sig fram till dryck och tillbehör på grund av dess placering. * Scannervägg som som står mitt bland fikagästerna och likaså terminalen med erbjudande. * Här cirkulerar en massa folk. * Oväsen från möblerna.* Inte mysigt !

 

Slå dig ner och andas ett tag !

 Är det en skog som blivit fikarum eller ett fikarum som blivit en skog?! Stol och bord smälter fint in i  miljön.

Fin fina möbler från Kinnarps beställdes. Stolen är noga vald efter kraven ”tyst stol”.  Det är en mjuk stol som varken låter när om den ramlar omkull eller släpas på golvet. Detta medför en märkbar ljudskillnad från de förra möblerna som förde ett himla liv.

 

Kontrast. En annan värld öppnar upp sig bakom scannerväggen. Och numera är det lätt att hitta kaffet  !

 

Om de vuxna fikar för länge så kan barnen kolla på fiskarna under tiden. Det är spännande. Här ser ni den nyfikna guldfisken ”Gullis” och hans kompisar.

 

För att få fikaplatsen som den är idag, flyttades scanneväggen fram några meter + att den vecklades ut. Medlemsterminalen placerades innanför grindarna  i stället och väggen med granar på sig, flyttades in i butiken några meter. På det sättet bildades en plats för Maxis fikakunder.